Numa-logo NuMan logo  

Yleistä Nurmijärven Mailasta

Martti Kainulainen Nurmijärven Maila r.y. on 8.4.1982 perustettu pesäpallon erikoisseura, joka pyrkii ylläpitämään ja levittämään lajin harrastus- ja kilpailutoimintaa Nurmijärvellä. Lisäksi seura voi tarjota jäsenilleen muutakin toimintaa.

Seuramme on koko toiminnan ajan painottunut lasten ja nuorten liikuttamiseen. Pesäpallokoulua on pidetty eri muodoissaan joka vuosi. Parhaimmillaan eri taajamissa järjestettyihin pesäpallokouluihin on osallistunut yli kaksisataa lasta. Viime vuosina määrä on ollut 70-100 lasta.

Kilpasarjatoiminta

Vuosien saatossa olemme olleet mukana parhaimmillaan kahdeksalla joukkueella kilpasarjoissa. Miesjoukkueilla olemme pelanneet perus- alue-, piiri- ja maakuntasarjassa, Miesjoukkue pelasi maakuntasarjassa ensin vuosina 1984-86 ja sitten 2000-2007. Yli 35-vuotiaiden (kontiot) miesjoukkueella seuramme on voittanut kerran piirin mestaruudenkin.

Naiset ovat olleet mukana piirisarjassa, maakuntasarjassa ja suomensarjassakin kaksi kautta. Vuonna 2006 joukkueemme kuitenkin luopui pelaajavaikeuksien takia suomensarjapaikastaan, eikä lähtenyt maakuntasarjaankaan enää mukaan. Pienen tauon jälkeen naiset jatkoivat pelaamista Etelän Pesiksen aluesarjassa menestyen hyvin. 2012 naiset voittivat aluesarjan häviämättä yhtään ottelua nousten maakuntasarjaan takaisin. Maakuntasarjassa naiset pelasivat vuoteen 2015. 2016 joukkue voitti ylivoimaisesti aluesarjan, mutta halusi  jatkaa siinä edelleen voittaen sen nousukarsinnan jälkeen. Tänä vuonna naiset lähtivät maakuntasarjaan pelaamaan. Lisäksi naisjoukkueella on osallistuttu kahdesti yli 35-vuotiaiden (Vanamot) SM-turnaukseen. Molemmilla kerroilla joukkueemme on päässyt hopealle.

Harrastepesis

Harrastepesistä on pelattu lähes koko seuran historian ajan. Mukana on ollut 20-40 miestä ja naista.

Koripallo

Koripalloa on pelattu kuntoilumielessä osallistuen jopa kilpasarjatoimintaan kahdellakin joukkueella. Koriskipinän saaneet monet entiset ja muutamat uudet pelaajat jatkavat korisharrastusta kerran viikossa 15 pelaajan voimin.

Pesäpallon tuomaritoiminta

Pesäpallotuomaritoiminnassa on mukana ollut 5-20 tuomaria, jotka ovat talkoovoimin puhaltaneet kotiottelumme ainakin tähän asti. Parina viime vuotena on jouduttu käyttämään myös  seuran ulkopuolisia tuomareita.

Toimintamme pyörittämiseen olemme saaneet rahoitusta kunnan avustuksen lisäksi eri liikelaitoksilta ja yrityksiltä. Pesäpallo on saanut jalansijan Nurmijärvellä. Olosuhteet ovat vuosien myötä paljolti parantuneet. Nyt naisjoukkueemme voi pelata sarjapelinsä Kirkonkylän urheilupuiston upealla tekonurmikentällä.

Martti Kainulainen, puheenjohtaja 1982-2020